Forskning om mindfulness, livet blir bättre när du närvarar!

Broaden and built theory

Mindfulness ökar ditt välmående

Fredrickson har gjort min favorit artikel. Kroppens stressrespons är välkänd, men visste ni att avslappning och välmående kickar igång en rad positiva effekter som förbättrar ditt liv?

Förbättra ditt imunförsvar

mindfulness ökar ditt immunförsvar

Det finns  flera studier som styrker detta. Jag vill även intyga det personligen. Här är en studie som visar hur meditation och motion hjälper en  hålla förkylningar borta. Mindfulness och förkylningar

Sov bättre

image17

Vem vill inte sova  gott och vakna uppvilad?! Här jämför de olika typer av mindfulness  vilket är intressant, de som gått någon form av mindfulness är förstås  de som fick mest förändring. Läs: Mindfulness hjälper dig sova bättre

Blås bort orosmolnen

image18

Katastroftänkare? Eller har en konstant känsla av oro. Det kan gå ifrån  en värdefull överlevnads respons till något som påverkar hela dagen och  livet. De visar sig att mindfulness kan hjälpa även vid svårare  diagnoser av ångest. (GAD, Generalized anxiety disorder) Det visar sig att mindfulness meditation mot ångest fungerar.


Bli lyckligare

image19

Efter 7  veckor ser man att Loving Kindness Meditation (LKM) ökar känslor en rad positiva känslor. Fredrickson och hennes  kollegor visar att denna specifika typ av  meditation skapar de positiva känslorna som gör livet gott OCH föder  fler positiva effekter i livet. 

Finn lugnet

image20

Mindfulness är bra för mer än bara stress reduktion. Få en bättre förmåga att behålla lugnet och återkoppla till stillheten och välmåendet som funnits inom dig hela tiden. Emotionell och kognitiv reglering är förmågan att inte slitas med i de galenskaper som ibland utgör vardagen.